Behandling - Vi tilbyder


Vi vil så gerne hjælpe dig endnu bedre. Det betyder, at vi ser på langt mere end bare, hvor det gør ondt, eller hvor du er kommet til skade. Vi arbejder helhedsorienteret, hvilket betyder, at vi ser på hele din krop! Derved kan vi finde frem til, hvorfor du gentagende gange får skader og smerter.

Før en behandling starter - starter vi med at undersøge dig.
Hvis man ikke undersøger grundigt, så gætter man!

Fundamentet i dit behandlingsforløb er en grundig forundersøgelse, der sikrer, at du får den bedste løsning på dit problem.

Vi bruger de mest effektive behandlingsteknikker inden for fysioterapi og bruger den nyeste viden indenfor forebyggende træning og genoptræning. Vi tilpasser behandlingen til den enkelte patient og lidelse.

Ledmanipulation

Alle vores fysioterapeuter er specialuddannede til at udføre denne behandling. Det er en veldokumenteret behandlingsteknik. Udført korrekt er det en meget skånsom, præcis og effektiv behandling. Denne form for teknik er kendetegnet ved, at man med en lille og hurtig bevægelse genopretter normal ledfunktion og muskelspænding omkring leddet. Man kan ofte høre en "knæklyd" ved behandlingen. Ledmanipulation er en meget sikker behandlingsmetode og kan ikke give løse led eller slidgigt. Man kan også bruge en mere blid måde at mobilisere et led på ved hjælp af MET (muskel energi teknik), denne teknik er uden "knæklyden".

Muskler og led

Vi benytter ligeledes forskellige teknikker, som kan kaldes ledmobilisering. Ledbevægelsen forsøges med disse teknikker genoprettet ved brug af langsomme og stræklignende bevægelser. Man kan ændre et leds bevægelse ved at øge en spændt muskels længde, dette kan gøres ved hjælp af forskellige massage teknikker. Vi benytter også en metode, der kan tage spændingen af bindevævet (fascier) (f.eks MFR: myofasciel release teknik).
Mobilisations With Movement (MWM), som til daglig bliver benævnt som Mulligan konceptet, er også én af de behandlingsmetoder som fysioterapeuterne her på klinikken kan anvende. Denne behandlingsform og undersøgelse er smertefrit. Det er tiltalende for patienten, som har smerter i en længerevarig periode, og muligvis er nervøs for undersøgelse og behandling.

Nerver

Vi benytter ligeledes mobilisering af nerver. Neurodynamik er en undersøgelse og behandling af nervesystemets evne til at tilpasse sig kroppens bevægelser og stillinger. Målet er at forlænge nervevævet og bevare nervens mobilitet + forbedre cirkulationen.

Træning

"Træning" er en meget vigtig del af vores behandling, da vi går ind for en "aktiv" behandling. Genoptræningen af en skade kan foregå på hold sammen med en fysioterapeut. Du kan også få "lektier" for i form af hjemmeøvelser.

 Vi laver ofte programmer og instruktion af øvelser i fitnesscenter.

Holdtræning

Forskning viser at træning i kombination med manuel behandling, har den bedste effekt på lidelser i knæ, skuldre, ryg og nakke, mv. Til dette formål giver vi en grundig instruktion i øvelser på vores små hold på ca. 6 deltagere. Disse øvelser kan også udføres derhjemme. Et rigtigt godt supplement!


Ganganalyse og Løbestil

Vi udfører ganganalyser for patienter med problemer i ryggen, hofter, knæ og fødder og rådgiver vedrørende behov for indlæg, skovalg og løbesko.
Vi bruger også løbebånd et til at vurdere din løbestil - man finder ofte årsagen til gentagende løbeskader ved at kigge på løbestilen.